Direktlänk till inlägg 14 november 2016

Long time no see - odlingsprojektet 2016

Av Frejda - 14 november 2016 18:58

Länge sedan var det. Länge, länge, länge sedan som jag bloggade.


Men det har sin förklaring (om än inte ursäkt). Videon nedan visar vad jag styrt med i odlingen sedan i mars. OK - jag lade ner arbetet i september, men sedan tog det lite tid att hitta en lösning för den här lilla videon. Men nu så ...


Jag har tänkt i flera år på att jag skulle vilja göra detta med odlingen. Gräva ur och skapa en yta som jag kan "måla" på. Hav tålamod bara. Det är fult i början, men blir fint i slutet. Den byter bild själv. 

En lokal grävare. Tjugo ton stenmjöl. Linoljade, nya pallkragar med markduk i botten och platonmatta på sidorna. Hoppas de håller längre då. Köpeplattor till växthusplatsen. Plattor från goda vänner till platsen längst bak.


Där ska det så småningom bli ett växthus, när jag får råd. Jag orkade inte lägga alla plattor i år. Fick värk i armbågslederna. Men något ska man väl ha att göra till våren. Har i alla fall lagt 91 plattor av typ 150.


Jag är så nöjd med den här sommaren.


P.S Jag är numera mer aktiv på Instagram, så leta efter mig där om ni vill. Jag heter frejda42 där.

 
ANNONS
 
mollesnutten

mollesnutten

24 december 2016 07:05

Oj vad du har jobbat,så fint det blev.God Jul

http://mollesnutten.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Frejda

24 december 2016 07:24

Mollesnutten - tack! Och ja, det var lite jobb, men oj vad kul jag haft. Mycket jobb kvar till nästa sommar (som tur är). ;-)
God jul till er med! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frejda - 4 mars 2016 16:57


  I år var det lite extra roligt att inventera mina fröer - nu när jag har en så fin låda att lägga dem i.   Jag har en hel del fröer kvar som jag behöver använda innan de blir för gamla. Men som varje år så behöver jag köpa till en del. I å...

Av Frejda - 1 januari 2016 20:49

I mitten på juli hade jag rest ner till västkusten för att hälsa på vänner när jag fick besked från kattvakt Thea att Lilla Lo var väldigt dålig. Jag fick åka hem för att ta farväl av henne. Det var en aggressiv blodcancer som blev hennes bane. Men n...

Av Frejda - 1 januari 2016 20:09

Sommaren 2015 kan knappast skryta med särskilt mycket fint väder, så odlingssäsongen var inte riktigt lika inspirerande i år. I år förlorade jag också mina två äldsta kissar, Mini och Lilla Lo, så det var också en sorgesam vår och sommar på det viset...

Av Frejda - 14 juli 2015 22:07


Älskade Lilla Lo har lämnat mig. Hon var den sista av den lilla trojkan bestående av mamma Skruffa, syster Mini och Lilla Lo själv.   Fjorton år och nästan tre månader fick vi tillsammans och det är nu mycket tomt och tyst. Jag har nog inte tä...

Av Frejda - 22 juni 2015 14:17

Lille Munin. Nyfiken på världen och väldigt ny. Av Hildas åtta ägg blev det bara en kyckling (inte utan att jag är lite lättad, för både Sigrid och Astrid ruvar). Han/hon har börjat komma fram under mammas vinge och äta kycklingfoder. Jag tro...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Frejdas torp med Blogkeen
Följ Frejdas torp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se