Direktlänk till inlägg 14 juli 2015

Farväl, fina Lilla Lo

Av Frejda - 14 juli 2015 22:07

Älskade Lilla Lo har lämnat mig. Hon var den sista av den lilla trojkan bestående av mamma Skruffa, syster Mini och Lilla Lo själv.


Fjorton år och nästan tre månader fick vi tillsammans och det är nu mycket tomt och tyst. Jag har nog inte tänkt på de små ljuden som alltid finns där under de 24 år som jag har haft katt eller katter. Någon skramlar med matskålen och knaprar på torrmat, krafsar i kattlådan, smäller i kattluckan, pratar lite och berättar jamande om något intressant. Eller ligger bara där tyst och snusar och sover.


Det blev med ens så öde och jag förstår nu hur mycket de små vännerna, och nu på sistone speciellt Lilla Lo, fyller ut hela ens tillvaro med sin generösa närvaro. Så mycket mys, skratt, tröst och sällskap jag har fått av dem. 


Lilla Lo - du var den tuffa tjejen, lite av en pojkflicka. Du var nog den enda jägaren i familjen, men var inte särskilt mordisk, utan tog ofta in levande byten som du glatt släppte fria inomhus så att jag fick bära ut flaxande fåglar eller jaga möss längs med väggarna. Men oj, vad stolt och nöjd du var.


Du hade dina vanor - ville ha soffan när kvällen närmade sig sitt slut. Om jag råkade somna väckte du mig och jamade uppfordrande så att jag skulle förstå att det var dags att flytta sig till sängen så att du kunde gå och lägga dig i soffan. Men varje morgon kom du och lade dig bredvid min kudde och kurrade en stund.


Du älskade att få komma till torpet och kunna gå ut och in som du ville. Du hade din älsklingsplats under äppelträdet utanför fönstret. Där kunde du ligga i timmar och sova och bevaka allt som hände. Du höll mig sällskap i odlingen. Det är nästan så att man skulle kunna tro att du var intresserad av de där plantorna och blommorna.


Du skulle ju dela några år till med mig, var tanken, men cancern ville annorlunda. Det gick så fort, min vän, att jag knappt hann ta farväl och nu är det svårt att förstå att du inte längre finns här. Du lämnade ett stort hål i mitt hjärta och jag saknar dig så.


Vila i frid, min vän, under åkeröträdet där Skruffa och Mini redan ligger och där du tyckte om att vara. Tack för allt du varit och gjort för mig.


 
 
Martina

Martina

15 juli 2015 08:28

Usch, alltid lika jobbigt att förlora ett djur :-(

http://www.matochodla.blogspot.com

 
Ingen bild

Frejda

15 juli 2015 10:22

Martina - Tack. Och ja, det är så sorgligt att de inte längre finns där. De är en så naturlig del av ens liv och plötsligt finns de inte längre där.

 
Ingen bild

karin

15 juli 2015 20:16

Jag lider med dig och håller helt med din beskrivning av alla ljuden. Det är tufft när den sista katten går bort. det är då man märker tystnaden och allt man saknar.
Tack för alla dina fina beskrivningar från era stunder och torpet.

 
Ingen bild

Frejda

16 juli 2015 00:45

Karin - Tack! Jag har lite dåligt samvete för bristfällig uppdatering av bloggen, men det har varit en kämpig vår och sommar på många sätt. Jag lovar att komma igång igen. :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frejda - 14 november 2016 18:58


Länge sedan var det. Länge, länge, länge sedan som jag bloggade.   Men det har sin förklaring (om än inte ursäkt). Videon nedan visar vad jag styrt med i odlingen sedan i mars. OK - jag lade ner arbetet i september, men sedan tog det lite tid att...

Av Frejda - 4 mars 2016 16:57


  I år var det lite extra roligt att inventera mina fröer - nu när jag har en så fin låda att lägga dem i.   Jag har en hel del fröer kvar som jag behöver använda innan de blir för gamla. Men som varje år så behöver jag köpa till en del. I å...

Av Frejda - 1 januari 2016 20:49

I mitten på juli hade jag rest ner till västkusten för att hälsa på vänner när jag fick besked från kattvakt Thea att Lilla Lo var väldigt dålig. Jag fick åka hem för att ta farväl av henne. Det var en aggressiv blodcancer som blev hennes bane. Men n...

Av Frejda - 1 januari 2016 20:09

Sommaren 2015 kan knappast skryta med särskilt mycket fint väder, så odlingssäsongen var inte riktigt lika inspirerande i år. I år förlorade jag också mina två äldsta kissar, Mini och Lilla Lo, så det var också en sorgesam vår och sommar på det viset...

Av Frejda - 22 juni 2015 14:17

Lille Munin. Nyfiken på världen och väldigt ny. Av Hildas åtta ägg blev det bara en kyckling (inte utan att jag är lite lättad, för både Sigrid och Astrid ruvar). Han/hon har börjat komma fram under mammas vinge och äta kycklingfoder. Jag tro...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards