Direktlänk till inlägg 22 augusti 2011
Jag lånade detta recept till skördelunchen från Ulrika Davidssons bok "Ulrikas bästa GI-mat". Egentligen vet jag inte hur mycket GI det är, för receptet innehåller dinkelmjöl och enligt vissa "skolor" så är det lika illa som vetemjöl. Men de blev väldigt goda i alla fall och jag kunde använda rosmarin från egen odling.
1,5 dl hackade valnötter
2 msk färsk hackad rosmarin
25 gram jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk honung (jag tog faktiskt lite mindre)
3 msk olivolja
6 dl dinkelsikt + 0,5 dl till utbakning
2 dl rågsikt
Rosmarin (hackad) och flingsalt att ha på bröden
Lös jästen i vattnet och tillsätt alla ingredienser. Blanda väl (gärna i maskin). Degen ska vara lös. Häll ut på mjölat bord och strö lite mjöl över. Täck med bakduk och jäs i 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i fyra delar och lyft över till bakplåtsklädd plåt. Forma vridna baguetter. Pensla med vatten och strö på mer hackad rosmarin och flingsalt. Grädda i 10 minuter.
Goda! Speciellt med hummus eller morotsröra på.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|