Direktlänk till inlägg 21 augusti 2011
Under mitt västkustenbesök i somras hade jag tydligen avslöjat att jag önskade att jag hade en riktigt stor temugg. Någon hade lyssnat och noterat och vid gårdagens skördelunch fick jag denna fina blommiga, och enormt stora, temugg. Den har jag invigt idag vid frukosten. Den krävde två tepåsar. Perfekt.
Jag tänkte dela med mig av några recept från skördelunchen, i detta inlägg och i kommande. På menyn stod:
Grillad kyckling med rödbets- och chèvregratäng
Kantarell- och västerbottenpaj med färsk timjan och gurka och tomater från växthuset
Dinkelbaguetter med valnötter och färsk rosmarin och till det hummus, morotsröra och brieost med min hemlagade krikonmarmelad med kanel
En blandad grönsallad med päron och valnötter och en vinegrett med citronolivolja, hjortronvinäger, salt och peppar
Till efterrätt blev det helt enkelt kaffe med en mörk chokladtryffel med pistagenötter och vispad hallongrädde till.
Kantarell- och västerbottenpajen är inte så svår. Det var pajskalet som hade ett GI-tema. Det är gjort på 2 dl sojamjöl, 2 msk fibrex och 100 gram smör. För övrigt gör man som vanligt: fyll med stekta kantareller, riven västerbottenost, klippt färsk timjan och en äggstanning med mjölk eller grädde. Grönsalladen beskriver nog också sig själv ovan.
På bilden ovan syns morotsröran. God till bröd (eller kanske som tillbehör till grillat?). Man gör så här:
Lägg två skalade morötter i bitar i en skål. Tillsätt en riktigt stor mogen avokado eller två små, 0,5 dl naturella cashewnötter, 0,5-1 tsk curry, en halv pressad citron, peppar och salt. Mixa till en röra. Lägg upp i en skål och dekorera med hackade cashewnötter - naturella eller rostade.
Recept på gratängen och brödet kommer i senare inlägg.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|