Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Prakt och hungriga rådjur

Av Frejda - 17 maj 2009 22:03

Jag har en röd tulpan i min trädgård. En enda. Resten har rådjuren knaprat i sig. Men den enda överlevaren är praktfull med sin lysande knallröda färg.


Rådjuren har också mumsat på min rhododendronbuske. Kvar finns bara en enda blomknopp. Rhododendron trivs egentligen inte i den jord som finns här i trakten, men med lite rhododendronjord och speciell gödning har jag lyckats hålla liv i dem förut. Jag har dock inga bra knep mot rådjuren.


En annan växt som blivit offer för hungriga rådjur är min sumakrönn. Jag fick den av min syster förra året och den har varit ett udda inslag i min trädgård, med sin ludna stam och bladen som växer uppe i toppen så att den ser lite palmliknande ut. Nu ser den inte lika exotisk ut. Rådjuren har skalat av barken och utan löv ser den lätt patetisk ut. Men det kanske kommer nya löv.


Det är tur för rådjuren att de också är fina.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frejda - Lördag 14 mars 11:10


Första helgen i mars kom snödropparna. Eller också hade de funnits där länge, bara att jag inte varit där och sett dem.     Lammöronen vid växthuset är på gång.   Även gråmalvan börjar titta fram  solen. Inne i torpet ser det ...

Av Frejda - Lördag 14 mars 11:04


Tor - världens finaste och snällaste tupp visar upp sig från sina bästa sidor. Han blir fem år i år.           ...

Av Frejda - Måndag 9 feb 19:01


Idag somnade Tyra in. Lilla söta knäppa Tyra.   När jag hämtade henne och Tora sommaren 2013 så var det under lite skumma förhållanden. Tjejen som sålde hönorna hade inte det bästa ryktet och jag fick instruktioner om var jag kunde hämta dem "...

Av Frejda - Lördag 7 feb 10:45


Torpet hukar under snön som ligger tjock på tak och grenar. Jag besökte torpet i månadsskiftet januari-februari. Jag skulle lämna lite halm som jag ska ha till hönshuset i sommar, och mäta för det nya hönshuset jag tänker mig installera innan...

Av Frejda - Lördag 10 jan 15:06


Bloggandet tog en paus efter att jag flyttade in till stan i mitten på oktober. Men nu är det nytt år och det börjar spira i min odlingslängtan. Så nu smyger jag igång.   Idag inventerade jag vad jag har i mina förråd av fröer. Det blev en lån...

Presentation

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Frejdas torp med Blogkeen
Följ Frejdas torp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se