Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Prakt och hungriga rådjur

Av Frejda - 17 maj 2009 22:03

Jag har en röd tulpan i min trädgård. En enda. Resten har rådjuren knaprat i sig. Men den enda överlevaren är praktfull med sin lysande knallröda färg.


Rådjuren har också mumsat på min rhododendronbuske. Kvar finns bara en enda blomknopp. Rhododendron trivs egentligen inte i den jord som finns här i trakten, men med lite rhododendronjord och speciell gödning har jag lyckats hålla liv i dem förut. Jag har dock inga bra knep mot rådjuren.


En annan växt som blivit offer för hungriga rådjur är min sumakrönn. Jag fick den av min syster förra året och den har varit ett udda inslag i min trädgård, med sin ludna stam och bladen som växer uppe i toppen så att den ser lite palmliknande ut. Nu ser den inte lika exotisk ut. Rådjuren har skalat av barken och utan löv ser den lätt patetisk ut. Men det kanske kommer nya löv.


Det är tur för rådjuren att de också är fina.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frejda - Söndag 27 juli 13:07


    Nu har jag invigt uteduschen. Den fick insynsskydd för några dagar sedan - IKEA:s billigaste duschdraperier som jag slog öljetter i. Sedan skruvade jag helt enkelt fast skruvar runt träställningen vid duschen så jag kan häkta upp tre draperi...

Av Frejda - Fredag 11 juli 12:00


Mini har semester. Hon sover gott i min säng och läser, uppenbarligen, Sandhamnsdeckare.   Nu har det fina vädret kommit och allt blommar och växer så det knakar. Här min fina million bells som hänger i pergolan.     Jag var ju väl...

Av Frejda - Onsdag 9 juli 11:37


Fina Tora finns inte mer. Räven tog henne. Det tog ett tag innan jag förstod vad som hade hänt. Jag hittade Tyra vettskrämd i ett hörn av hönsgården och Tor stod och vaktade henne, blodig runt näbben och i rätt dåligt skick. Tora var borta.   ...

Av Frejda - Söndag 29 juni 11:38


Inte så svårt att gissa, eller hur?   Min fläderbuske har i år så mycket blommor att det räcker till att göra saft. Faktum är att den plötsligt har så in i norden mycket blommor, så den måste ha växt massor det senaste året.   Det har vari...

Av Frejda - Måndag 26 maj 22:04


Nu har jag äntligen rensat bort all vallört ur min lilla samling strutbräken. De höll fullständigt på att kvävas. Vallörten kommer nog tillbaka, men för tillfället ser man i alla fall de glasstrutsformade ormbunkarna som jag tycker är jättefina. ...

Presentation

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Frejdas torp med Blogkeen
Följ Frejdas torp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se