Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Prakt och hungriga rådjur

Av Frejda - 17 maj 2009 22:03

Jag har en röd tulpan i min trädgård. En enda. Resten har rådjuren knaprat i sig. Men den enda överlevaren är praktfull med sin lysande knallröda färg.


Rådjuren har också mumsat på min rhododendronbuske. Kvar finns bara en enda blomknopp. Rhododendron trivs egentligen inte i den jord som finns här i trakten, men med lite rhododendronjord och speciell gödning har jag lyckats hålla liv i dem förut. Jag har dock inga bra knep mot rådjuren.


En annan växt som blivit offer för hungriga rådjur är min sumakrönn. Jag fick den av min syster förra året och den har varit ett udda inslag i min trädgård, med sin ludna stam och bladen som växer uppe i toppen så att den ser lite palmliknande ut. Nu ser den inte lika exotisk ut. Rådjuren har skalat av barken och utan löv ser den lätt patetisk ut. Men det kanske kommer nya löv.


Det är tur för rådjuren att de också är fina.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frejda - Lördag 6 sept 12:33


När det väl slutat regna och värmen kom tillbaka, så kom även svamparna. Jag har allsköns svampar överallt i trädgården och de flesta vet jag inte om de är ätbara eller inte. Men en av mina skördelunchsgäster är duktig på svamp och identifierade r...

Av Frejda - Söndag 24 aug 22:49


    Nu har vi väl fått tillräckligt med regn? Det är som om sommarens alla fina, varma, soliga dagar nu ska balanseras upp med lika många regniga dagar. I och för sig bra för det som växer i pallkragar och rabatter, men till och med de växterna ...

Av Frejda - Onsdag 13 aug 20:45


För tre år sedan rev jag ut innehållet i verkstadsdelen i ladan och fick lite ordning. Nu var det logens tur.   Det är ingen stor lada eller loge jag har, men desto mer behov av att få lite plats. Mycket åkte ut på gräsmattan och en del fick k...

Av Frejda - Måndag 11 aug 20:35


Ja, inte för att jag spelar fiol, men jag har varit på taket och om jag anstränger mig lite så ser jag därifrån ända bort till grannen som bygger, reparerar och spelar fiol.   Utsikten från taket var riktigt trevlig. Nedanför mig grenar frå...

Av Frejda - Måndag 4 aug 13:29


Ja, ibland gäller det att ha visioner ... Det här rummet i ladan har en gång använts som vävstuga, men så charmigt var det ju inte med fastlimmade masonitskivor på en del av väggen (antagligen för att stoppa drag), gamla trasiga tapeter och ett il...

Presentation

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Frejdas torp med Blogkeen
Följ Frejdas torp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se