Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Prakt och hungriga rådjur

Av Frejda - 17 maj 2009 22:03

Jag har en röd tulpan i min trädgård. En enda. Resten har rådjuren knaprat i sig. Men den enda överlevaren är praktfull med sin lysande knallröda färg.


Rådjuren har också mumsat på min rhododendronbuske. Kvar finns bara en enda blomknopp. Rhododendron trivs egentligen inte i den jord som finns här i trakten, men med lite rhododendronjord och speciell gödning har jag lyckats hålla liv i dem förut. Jag har dock inga bra knep mot rådjuren.


En annan växt som blivit offer för hungriga rådjur är min sumakrönn. Jag fick den av min syster förra året och den har varit ett udda inslag i min trädgård, med sin ludna stam och bladen som växer uppe i toppen så att den ser lite palmliknande ut. Nu ser den inte lika exotisk ut. Rådjuren har skalat av barken och utan löv ser den lätt patetisk ut. Men det kanske kommer nya löv.


Det är tur för rådjuren att de också är fina.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frejda - Tisdag 14 juli 22:07


Älskade Lilla Lo har lämnat mig. Hon var den sista av den lilla trojkan bestående av mamma Skruffa, syster Mini och Lilla Lo själv.   Fjorton år och nästan tre månader fick vi tillsammans och det är nu mycket tomt och tyst. Jag har nog inte tä...

Av Frejda - Måndag 22 juni 14:17


Lille Munin. Nyfiken på världen och väldigt ny. Av Hildas åtta ägg blev det bara en kyckling (inte utan att jag är lite lättad, för både Sigrid och Astrid ruvar). Han/hon har börjat komma fram under mammas vinge och äta kycklingfoder. Jag tro...

Av Frejda - Lördag 6 juni 16:41


När jag hade arbetsdag i torpet den 2 maj så målade mamma och syster Kristin stockarna ut mot vägen svarta. Jag handlade sedan amplar i metall och pelargoner och hängde upp. Det blev lite fint.   Nu har jag också gjort ett nytt jordgubbslan...

Av Frejda - Onsdag 3 juni 16:30


Vädret har varit dåligt rätt länge och då passade Hilda och Sigrid på att börja ruva. Hilda var först och ligger just nu på åtta ägg.     Sigrid började en vecka efter och ligger på fyra ägg. Koncentrationen är på högsta nivå. Ibland kommer ...

Av Frejda - Lördag 23 maj 13:23


Jag har ett litet strutbräkenprojekt i trädgården. En grupp plantor som förökar sig från år till år. De får kämpa hårt mot vallörten som vill ta över, men jag hjälper dem lite på den fronten.   Nu ser de ut som en liten skog gröna utomjordinga...

Presentation

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Frejdas torp med Blogkeen
Följ Frejdas torp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se