Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Prakt och hungriga rådjur

Av Frejda - 17 maj 2009 22:03

Jag har en röd tulpan i min trädgård. En enda. Resten har rådjuren knaprat i sig. Men den enda överlevaren är praktfull med sin lysande knallröda färg.


Rådjuren har också mumsat på min rhododendronbuske. Kvar finns bara en enda blomknopp. Rhododendron trivs egentligen inte i den jord som finns här i trakten, men med lite rhododendronjord och speciell gödning har jag lyckats hålla liv i dem förut. Jag har dock inga bra knep mot rådjuren.


En annan växt som blivit offer för hungriga rådjur är min sumakrönn. Jag fick den av min syster förra året och den har varit ett udda inslag i min trädgård, med sin ludna stam och bladen som växer uppe i toppen så att den ser lite palmliknande ut. Nu ser den inte lika exotisk ut. Rådjuren har skalat av barken och utan löv ser den lätt patetisk ut. Men det kanske kommer nya löv.


Det är tur för rådjuren att de också är fina.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frejda - Måndag 9 feb 19:01


Idag somnade Tyra in. Lilla söta knäppa Tyra.   När jag hämtade henne och Tora sommaren 2013 så var det under lite skumma förhållanden. Tjejen som sålde hönorna hade inte det bästa ryktet och jag fick instruktioner om var jag kunde hämta dem "...

Av Frejda - Lördag 7 feb 10:45


Torpet hukar under snön som ligger tjock på tak och grenar. Jag besökte torpet i månadsskiftet januari-februari. Jag skulle lämna lite halm som jag ska ha till hönshuset i sommar, och mäta för det nya hönshuset jag tänker mig installera innan...

Av Frejda - Lördag 10 jan 15:06


Bloggandet tog en paus efter att jag flyttade in till stan i mitten på oktober. Men nu är det nytt år och det börjar spira i min odlingslängtan. Så nu smyger jag igång.   Idag inventerade jag vad jag har i mina förråd av fröer. Det blev en lån...

Av Frejda - 12 oktober 2014 15:50


Nu har jag packat ihop torpet för säsongen 2014. Kissarna och jag är i stan nu, och hönsen är hos lillsyrran på vinterpensionat.   Rönnsumaken ståtade med fina höstfärger ...     ... här i närbild. Otroligt vackert.   Andra färger...

Av Frejda - 5 oktober 2014 11:32


Växthuset är nu tomt och stängt för vintern. Det blev lite chilli, tomater, någon paprika, lite svartkål och en mycket liten aubergin, förutom det jag plockat tidigare. Högen med växtrester ligger utanför och ska tas om hand idag.   I somma...

Presentation

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Frejdas torp med Blogkeen
Följ Frejdas torp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se