Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Prakt och hungriga rådjur

Av Frejda - 17 maj 2009 22:03

Jag har en röd tulpan i min trädgård. En enda. Resten har rådjuren knaprat i sig. Men den enda överlevaren är praktfull med sin lysande knallröda färg.


Rådjuren har också mumsat på min rhododendronbuske. Kvar finns bara en enda blomknopp. Rhododendron trivs egentligen inte i den jord som finns här i trakten, men med lite rhododendronjord och speciell gödning har jag lyckats hålla liv i dem förut. Jag har dock inga bra knep mot rådjuren.


En annan växt som blivit offer för hungriga rådjur är min sumakrönn. Jag fick den av min syster förra året och den har varit ett udda inslag i min trädgård, med sin ludna stam och bladen som växer uppe i toppen så att den ser lite palmliknande ut. Nu ser den inte lika exotisk ut. Rådjuren har skalat av barken och utan löv ser den lätt patetisk ut. Men det kanske kommer nya löv.


Det är tur för rådjuren att de också är fina.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frejda - Söndag 6 april 18:52


Har varit ute i torpet en stund idag och hälsat på. Jag gjorde rent kyl-frysen i ladan och satte på den så att den kan ta emot lite bakverk inför Tysslingedagen i slutet på maj. Passade också på att rensa ur ett hallonsnår som jag aldrig tagit mig...

Av Frejda - Fredag 4 april 18:45


Lite fräckt tycker jag allt att det är av det djur som lämnat den här lilla högen efter sig. Den låg prydligt placerad på betonglövet som jag lagt på Frejas grav.     Att rådjuren varit i trädgården såg jag inte bara på de avknipsade unga...

Av Frejda - Söndag 30 mars 18:26


Ja, nu kommer de - de efterlängtade vårblommorna. Här några av en hel hög med vita krokusar.   Min tibast har försiktigt börjat visa sina rosa blomklasar. Tibasten mår inte så bra ihop med närmaste kompisen berberisbusken, så den beskar jag...

Av Frejda - Söndag 23 mars 15:02


Fina tulipaner från grannen Thea påminner om att det är vår. Det fina vädret gör också att jag börjar längta ut till torpet. Idag var jag på Granngården och handlade planteringsjord och sättpotatis. Potatisen får grodda sig ett tag nu, för jag kan...

Av Frejda - Onsdag 12 mars 17:00


Vid mitt februaribesök i torpet upptäckte jag att jag glömt denna lilla vattenkanna i en av rabatterna. Den syntes väl inte så bra i höstas, men nu lyser den upp.   Vintern går hårt åt en del annat. Jag glömde tydligen en keramikpinne i ört...

Presentation

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Frejdas torp med Blogkeen
Följ Frejdas torp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se