Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Prakt och hungriga rådjur

Av Frejda - 17 maj 2009 22:03

Jag har en röd tulpan i min trädgård. En enda. Resten har rådjuren knaprat i sig. Men den enda överlevaren är praktfull med sin lysande knallröda färg.


Rådjuren har också mumsat på min rhododendronbuske. Kvar finns bara en enda blomknopp. Rhododendron trivs egentligen inte i den jord som finns här i trakten, men med lite rhododendronjord och speciell gödning har jag lyckats hålla liv i dem förut. Jag har dock inga bra knep mot rådjuren.


En annan växt som blivit offer för hungriga rådjur är min sumakrönn. Jag fick den av min syster förra året och den har varit ett udda inslag i min trädgård, med sin ludna stam och bladen som växer uppe i toppen så att den ser lite palmliknande ut. Nu ser den inte lika exotisk ut. Rådjuren har skalat av barken och utan löv ser den lätt patetisk ut. Men det kanske kommer nya löv.


Det är tur för rådjuren att de också är fina.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frejda - Lördag 23 maj 13:23


Jag har ett litet strutbräkenprojekt i trädgården. En grupp plantor som förökar sig från år till år. De får kämpa hårt mot vallörten som vill ta över, men jag hjälper dem lite på den fronten.   Nu ser de ut som en liten skog gröna utomjordinga...

Av Frejda - Söndag 3 maj 12:45


Den 2 maj hade jag arbetsdag i torpet och jag fick god hjälp av mamma och pappa, syster Inger med sambo Thomas, syster Kristin med sönerna Oscar, Emil och Lukas. Precis som förra året fick jag massor med hjälp med saker som är svåra att göra själv oc...

Av Frejda - Söndag 26 april 09:15


Nu är nya hönshuset så gott som färdigt för inflytt. Jag hittade en - ja, vad kallas det för? - hängrännemojäng som jag kunde haka på hängrännan på ladan så att vattnet inte rinner direkt ner på taket. Troligen kommer jag att ställa dit en regntun...

Av Frejda - Torsdag 23 april 17:11


Idag somnade Mini in, efter 14 års fint sällskap. Nu vilar hon bredvid sin mamma Skruffa under det stora Åkeröträdet.   Hon hade tyckt om idag. Solen sken och fåglarna kvittrade och det fanns massor med bin och humlor att spana på. Jag hade ho...

Av Frejda - Söndag 19 april 20:20


Hilda och Helga har flyttat in. Helga är den pärlgrå och Hilda är den spättade (den med fläckarna). Så söta.   På valborgsmässoaftonen flyttar vi alla till torpet. Då ska de få bo i det nya hönshuset, som jag nu håller på och inreder. Det k...

Presentation

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Frejdas torp med Blogkeen
Följ Frejdas torp med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se